Siirry sisältöön

VAHINKOTARKASTUS JA VAHINKOILMOITUS

Meillä on sopimus vahinkotarkastuksista ja vahinkojen korjauksista kaikkien vakuutusyhtiöiden kanssa.

Vahingon sattuessa vahinkoilmoitus on aina tarpeellinen. Avustamme tarvittaessa.

Vakuutusyhtiön maksamissa vahingoissa asian käsittely alkaa aina vahinkoilmoituksella, jonka voi tehdä vain vakuutuksenottaja. Avustamme mielellämme vahinkoilmoituksen teossa.

Vahinkoilmoituksen perusteella vakuutusyhtiö tekee korvauspäätöksen ja vahvistaa sen vakuutuksenottajalle (tai liikennevahingoissa vahingon kärsineelle) ja antaa asialle vahinkonumeron. Tarvitsemme vain vahinkonumeron, jonka jälkeen teemme vahinkotarkastuksen ja hoidamme kaiken asioinnin vakuutusyhtiön kanssa sekä korjaamme autosi kuntoon.

Hyvän asiakaspalvelun nimissä vakuutusyhtiöt usein suosittelevat, mihin voit viedä autosi korjattavaksi.  Ellei kaskovakuutuksen ehdoissa nimenomaan toisin todeta, on tämä aina pelkkä suositus - sinulla on oikeus itse päättää, missä autosi korjautat.

LIIKENNE-, TÖRMÄYS- TAI ILKIVALTAVAHINKO, MITEN TOIMIN?

Tee vahinkoilmoitus

Vahingon vakuutuskäsittely alkaa aina vahinkoilmoituksen teolla. Tämä on vakuutuksenottajan tehtävä; puhelimessa, sähköpostilla tai sähköisesti. Useimmat vakuutusyhtiöt toivovat sähköistä ilmoitusta, klikkaa tätä linkkiä. Jos tarvitset apua, autamme mielellämme.

Liikennevahingossa syyllinen osapuoli tekee vahinkoilmoituksen. Jos syyllisyys on epäselvä tai vahinko korvataan vapaaehtoisesta autovakuutuksesta (kasko), niin sinä teet vahinkoilmoituksen.

Ilkivalta- ja varkausvahingoissa on aina tehtävä rikosilmoitus, jonka kopio liitetään vahinkoilmoitukseen.

Vahinkoilmoituksen perusteella vakuutusyhtiö tekee korvauspäätöksen ja ilmoittaa siitä osapuolille.

Hyvän asiakaspalvelun nimissä vakuutusyhtiö saaattaa suositella käyttämään jotain tiettyä korjaamoa. Tämä on lähes aina pelkkä suositus eikä sido auton omistajaa.

Mikäli korvaus maksetaan liikennevakuutuksesta, auton omistaja aina päättää kuka auton korjaa. Eräissä kaskovakuutuksissa saattaa olla pykälä, joka antaa vakuutusyhtiölle mahdollisuuden määrätä viemään auto tiettyyn korjaamoon.

Kutsu poliisi paikalle, ainakin jos

  • Joku on loukkaantunut
  • Kyseessä on eläinvahinko
  • Vahingon aiheuttajasta on epäselvyyttä tai epäilet epäselvyyttä syntyvän myöhemmin
  • Et ole varma vastapuolen kuljettajan ajokunnosta
  • Vastapuolen auto ei ole Suomen ajoneuvorekisterissä
  • Vastapuoli on haluton antamaan yhteystietojaan tai tarjoaa tai vaatii rahaa kolaripaikalla

Vastapuolen tiedot

Kirjoita aina muistiin vastapuolen yhteystiedot. Kätevä tapa on pyytää vastapuolelta lupa ottaa valokuva hänen ajokortista. Ota kuvat myös vastapuolen autosta ja sen vaurioista siten, että rekisteritunnus näkyy.

 

Pelti- ja vauriokorjauksissa MJ Paint käyttää aina alkuperäisiä varaosia.

Cabas tuntee kaikki automerkit ja -mallit

Meillä on sopimukset kaikkien vakuutusyhtiöiden kanssa. Korjauskustannuslaskelma tehdään Cabas-ohjelmistolla ja lähetetään vakuutusyhtiöön hyväksyttäväksi. Vakuutusyhtiö antaa korjausluvan, jonka jälkeen voimme tilata varaosat valmiiksi ja sopia kanssasi, milloin auto tulee työn alle.

Korjauskustannuslaskelma teko maksaa 120 eur (sis. alv). Mikäli teemme työn vakuutusyhtiön lukuun, tämä sisältyy korvattaviin kustannuksiin, eikä sitä veloiteta asiakkaalta.

Vieritä ylös